Milieu- en Energiebeleid

voor LECHUZA en PLAYMOBIL

geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG is een productie- en verkoopbedrijf binnen de Horst Brandstätter Group. geobra is wereldberoemd vanwege de productie van het PLAYMOBIL-systeemspeelgoed en de hoogwaardige plantenbakken van het merk Lechuza.
Certificate environmental management system
Certificate ISO 14001:2015

Download hier

Certificate
Certificate ISO 50001:2018

Download hier

Bij de vervaardiging van al onze producten zetten we ons in voor een verantwoord gebruik van de hulpbronnen die nodig zijn voor het productieproces en de impact op het milieu. Met een succesvolle certificering volgens DIN EN ISO 14001 hebben we een gezamenlijk milieubeheersysteem geïntroduceerd voor onze merken Playmobil en Lechuza. Met de nadruk op onze verantwoordelijkheid voor het behoud van hulpbronnen en efficiënt gebruik van energie hebben we ons milieubeheersysteem aangevuld met een energiebeheersysteem volgens DIN EN ISO 50001. De volgende principes van ons milieu- en energiebeleid vormen de basis voor voortdurende Milieu- en Energie Management Systeem processen:
  1. De vanzelfsprekende en verplichte naleving van alle wettelijke eisen en bindende verplichtingen is onze minimumnorm. Waar mogelijk streven wij ernaar deze te overtreffen.

  2. Voortdurende verbetering van de milieu-impact van onze productie op basis van concrete doelstellingen om onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen en vervuiling te voorkomen. Dit omvat ook een vermindering van ons energieverbruik op lange termijn en een verbetering van onze energie-efficiëntie.

  3. We houden rekening met energie-efficiëntie in onze aankoopprocessen van nieuwe faciliteiten, producten en diensten, die bedoeld zijn om onze energiegerelateerde prestaties te verbeteren.

  4. We trainen onze medewerkers om hen bewust te maken van de impact van hun werk op het milieu en om verantwoord om te gaan met energie.

  5. We betrekken onze leveranciers en onderaannemers bij ons milieubeheersysteem, zodat zij ook de benodigde hulpbronnen kunnen sparen en voordeel kunnen halen uit de mogelijkheden voor behoud en hergebruik.

Zowel het management als de medewerkers van ons bedrijf zetten zich in voor dit milieu- en energiebeleid. We verbinden ons ertoe om actief deel te nemen aan het toepassen van de principes van ons milieu- en energiebeheersysteem en om ons doel te volgen om de milieuprestaties en energie-efficiëntie voortdurend te verbeteren. Samen zorgen we ervoor dat kinderen kunnen blijven opgroeien en spelen in een gezonde en leefbare omgeving.

Oktober 2023
René Feser (COO)
geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG
bestuur
Bahri Kurter
geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG
bestuur
Matthias Fauser
geobra Brandstätter Stiftung & Co. KG
bestuur