Zo makkelijk kan plantenverzorging zijn

Met LECHUZA voorzien de planten zichzelf individueel van precies die hoeveelheid vocht en voedingsstoffen die ze nodig hebben voor een optimale groei. Uitgebreide onderhoudstips spelen geen rol meer en er is meer tijd om van uw eigen groene oase te genieten.

Wij tonen u hoe u uw planten op de juiste manier en zonder veel moeite in de LECHUZA-plantenbakken kunt plaatsen.

Hoe plant ik mijn planten
in een LECHUZA-plantenbak?

Plant instructies stap 1
Plant instructies

Elke LECHUZA-plantenbak is verkrijgbaar als AIO-set (zowel in de webshop als in de winkels). Het bestaat afhankelijk van het model uit een plantenbak, het inzetstuk en het originele LECHUZA-irrigatiesysteem (inclusief PON voor de drainagelaag). Zet de plantenbak in elkaar volgens de instructies.

Plant instructies stap 2

Houd LECHUZA PON, andere substraten van LECHUZA of potgrond bij de hand. Voor de kleine plantenbakken is de geleverde hoeveelheid PON voldoende voor een volledige beplanting.

Plant instructies stap 3

Voeg het LECHUZA PON-substraat toe als drainagelaag bovenop de scheidingsbodem in de bak. Dit is belangrijk om het water van het reservoir naar de plant te kunnen transporteren. Daarna gewoon wat potgrond of extra LECHUZA PON-substraat toevoegen.

Plant instructies stap 4

Plaats uw plant zoals gewoonlijk in de plantenbak. Verwijder de grond niet volledig van de wortels! Vul ten slotte de bak met PON of aarde.

Kopen - "stick it" - klaar!

Het eenvoudige LECHUZA-sticksysteem

Dankzij het snelle en eenvoudige gebruik kunt u uw bloemen en kruiden makkelijk laten groeien. En dat zonder te verpotten! Steek de irrigatiestick gewoon in de kweekpot van de plant en plaats hem in uw nieuwe plantenbak.

Geen verpotten dankzij het LECHUZA-sticksysteem
Praktische plantplaat voor het LECHUZA-sticksysteem

De praktische plantenplaat biedt alle LECHUZA-liefhebbers de mogelijkheid om hun reeds bestaande plantenbakken met het LECHUZA-sticksysteem om te bouwen tot een permanente beplanting.
En zo werkt het: Plaats de plantenplaat in uw CUBE Color 14, vul de plantenbak zoals gewoonlijk met substraat en plaats uw plant. Dankzij de praktische plantenplaat kunt u nu ook profiteren van het klassieke, originele LECHUZA-irrigatiesysteem.

Verpotten

De juiste pot voor elke maat

LECHUZA heeft voor elke maat de juiste plantenbak - zo kunt u uw planten gemakkelijk verplaatsen!
Om dit te doen, haalt u ze uit de pot. Als de wortels door de scheidingsbodem zijn gegroeid, trekt u het er voorzichtig uit. Kort zo nodig de uiteinden van de wortels onder de scheidingsbodem in. Deze verjongingskuur voor uw plant zal de wortelgroei stimuleren. Wanneer uw plant de scheidingsbodem volledig met zijn wortels heeft omgeven, verwijdert u de hele kluit inclusief de scheidingsbodem uit de pot en verpot u hem in een grotere pot.

Onderdelen bij LECHUZA
Extra scheidingsbodems voor uw LECHUZA-irrigatiesysteem zijn verkrijgbaar als reserve onderdeel. In de onlineshop vindt u ook informatie over het plantvolume van elke LECHUZA-plantenbak. Zo vindt u precies de juiste maat voor uw plant!