Nieuw leven voor gerecycled plastic

Natuurlijke hulpbronnen sparen, grondstoffen besparen en bestaande materialen recyclen - ieder van ons kan een bijdrage leveren aan meer duurzaamheid.

Het zuinige en milieuvriendelijke gebruik van natuurlijke hulpbronnen maakt ook deel uit van het imago van LECHUZA. Daarom besteden we veel aandacht aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid bij het omgaan met de gebruikte grondstoffen - vooral in onze eigen productie. We produceren met 100% groene stroom en recyclen 95% van het plastic afval uit onze eigen productie voor de fabricage van plantenbakken. Afhankelijk van de hoeveelheid neerslag gebruiken we ongeveer 70% van het water dat nodig is in onze productiefaciliteiten uit stortbakken. Alle LECHUZA plantenbakken zijn 100% recyclebaar.

Bij LECHUZA staat de hoge kwaliteit en duurzaamheid van de plantenbakken centraal. Omdat de natuur ons nauw aan het hart ligt, produceren wij volgens de hoogste milieunormen in Duitsland. De hele waardeketen is opgenomen in ons milieuconcept. Zo zorgen we ervoor dat onze leveranciers korte leveringsroutes hebben en geen gebruik maken van loonarbeid in ontwikkelingslanden. Veel van onze grondstoffen komen uit Duitsland of uit buurlanden zoals bijvoorbeeld Frankrijk.


Wilt u meer weten over het onderwerp duurzaamheid en het behoud van hulpbronnen bij LECHUZA?
Neem dan eens een kijkje op onze bedrijfspagina.


Meer informatie

Ecologische duurzaamheid

Ecologische duurzaamheid

We analyseren alle ecologische productie- en gebruiksomstandigheden van onze producten en zoeken consequent naar optimalisatiemogelijkheden.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Met onze bedrijfsactiviteiten leveren wij een duurzame bijdrage aan het ondersteunen van mensen in hun ontwikkeling.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Wij zorgen ervoor dat onze bedrijfsmodellen succesvol en op de lange termijn kunnen worden geëxploiteerd - met positieve effecten op mens en milieu.


Van plastic afval tot plantenbak

Ziet eruit als een normale plantenbak, maar dat is het niet! Want de CLASSICO Color ECO is de eerste plantenbak van LECHUZA die gemaakt is van 100% gerecycled plastic* en net als alle andere plantenbakken van LECHUZA 100% gerecycled kan worden. Vanwege deze bijzondere eigenschappen is de ECO-lijn gecertificeerd met de 'Blaue Engel'. De certificering is behaald omdat minimaal 80% is gemaakt van gerecycled plastic en de vervuilende stoffen beperkt zijn.

Met de nieuwe plantenbakken "Made in Germany" van gerecycled plastic* zetten we bij LECHUZA weer een grote stap op weg naar duurzaamheid. Het bijzondere van de ECO-line: Nadat de zwarte inzetstukken van alle LECHUZA-plantenbakken al volledig van gerecycled PIR-kunststof* zijn gemaakt, is nu ook de buitenste bak van de ECO-line gemaakt van gerecycled materiaal. Hiermee zorgt LECHUZA voor een actieve ondersteuning van de bestaande grondstofkringlopen – plastic gebruiken, recyclen, hergebruiken.

Kunststof biedt door zijn robuuste en duurzame eigenschappen optimale voorwaarden voor recycling en is daarom bij uitstek geschikt als basis voor de nieuwe ECO-line. Voor de zogenaamde PCR-kunststof*, waarvan de buitenste bak van de ECO-line is gemaakt, wordt in de recyclinginstallatie kunststofafval versnipperd tot granulaat, omgesmolten en vervolgens verwerkt tot grondstof voor de productie van de ECO-plantenbakken. Dit betekent dat de plantenbakken niet alleen volledig recyclebaar zijn, maar ook gemaakt zijn van gerecycled plastic*.

*De buitenbak van de ECO-lijn is gemaakt van PCR-kunststof, de irrigatieset is gemaakt van PIR-kunststof. PIR-plastic (zogenaamd postindustrieel recyclaat) is een afvalproduct dat ontstaat bij de industriële productie van kunststoffen. PCR-plastic staat voor ‘post-consumer-recycling’. Om dit te doen, wordt plastic afval uit de inzameling van recyclebare materialen in de recyclingfabriek tot korrels versnipperd, omgesmolten en vervolgens verwerkt tot grondstof voor de productie van de ECO-lijn plantenbakken.

Verkrijgbaar in zes maten en drie kleuren
'Blauwe Engel

Uitstekend duurzaam!

Alle plantebakken van de CLASSICO Color ECO-lijn, die sinds de zomer van 2023 worden geproduceerd, zijn 'Blaue Engel'-gecertificeerd*.

Producten die voor minimaal 80% uit gerecycled plastic bestaan en voldoen aan de limiet op verontreinigende stoffen volgens de strenge richtlijnen van de RAL ('Blaue Engel'-toekenningsinstantie) kunnen deze certificering ontvangen. De 'Blaue Engel' is al ruim 45 jaar het milieulabel van de Duitse federale overheid en staat voor onafhankelijke, transparante en ambitieuze keurmerken. De 'Blaue Engel' garandeert dat een product minder impact heeft op het milieu en het klimaat en voldoet aan hoge normen voor de bescherming van de gezondheid.

*Testen volgens richtlijn DE-UZ 30a

Beste kwaliteit zonder compromissen

Als het om kwaliteit gaat, doet de CLASSICO ECO in geen enkel opzicht onder voor conventionele LECHUZA plantenbakken: breukvastheid, weersbestendigheid en dus een lange levensduur zijn wat de ECO bijzonder maakt. Dit betekent dat hij zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Hij is uitgerust met het originele LECHUZA-irrigatiesysteem, waarmee de planten zichzelf kunnen voorzien van alle voedingsstoffen en water die ze nodig hebben. Plantenverzorging wordt kinderspel - en duurzaam!

De CLASSICO Color ECO is verkrijgbaar in totaal zes maten en drie matte grijstinten. Zowel lichtgrijs als grijs of donkergrijs passen stijlvol in elke sfeer. Door de duurzame productie uit volledig gerecycled plastic, de hoge kwaliteit met lange levensduur en het tijdloze ontwerp is het een goede keuze voor iedereen die zijn huis wil verduurzamen.

LECHUZA Substraat

Naast duurzame productie en gerecyclede plantenbakken zijn onze substraten ook goed voor het milieu. Alles over onze turfvrije substraten en de vele andere voordelen van ons irrigatiesysteem vindt u op onze servicepagina.

Meer informatie